Europeisk stil Bitcoin-alternativ finns nu tillgängliga på Binance

Europeisk stil Bitcoin-alternativ finns nu tillgängliga på Binance

Det ledande kryptobörsen, Binance, lanserade just Vanilla Bitcoin Options i europeisk stil.

Utbytet genomförde redan tester efter att ha samlat idéer och tankar från allmänheten.

Kontrakten kommer att avvecklas i USDT, och eftersom de är i europeisk stil kan detta bara ske på ett förutbestämt datum.

Bitcoin-priset har nyligen nått en ny ATH till 28 288 dollar, vilket gör Bitcoin till det största och mer populära än någonsin. Den ledande kryptobörsen , Binance , reagerade med ett drag som kommer att ge ännu mer intresse för Bitcoin-handel genom att lansera Vanilla Bitcoin-optioner i europeisk stil och meddela att de måste avvecklas den dag kontrakten går ut.

Binance har redan genomfört tester

Binances nya kontrakt värderas och avvecklas i det ledande stablecoin, Tether (USDT). Med dessa kontrakt syftar utbytet till att locka institutionella investerare som kanske inte vill äga Bitcoin, men som säkert kan dra nytta av myntets senaste prisuppgång.

Binance höll redan en testnätversion av den nya produkten under hela november i år. Innan dess spenderade börsen tid på att samla tankarna om den nya produkten från allmänheten, om saker som marginalhandel och riskkontroll.

Börsens VD Changpeng Zhao berättade om lanseringen av den nya produkten och noterade att det för närvarande finns ett stort behov av sådana innovativa produkter. Bitcoins pris har tredubblats sedan oktober i år, och det finns stor potential för många människor att använda detta till sin fördel och tjäna. Tyvärr är många av dessa människor och institutioner inte intresserade av att hålla mynten. Med tillgängliga Bitcoin-alternativ behöver de inte.

Vad är Bitcoin-alternativ i europeisk stil?

Själva optionerna är derivatkontrakt som vanligtvis används i traditionell finansiering. De tillåter handlare att säkra mot stora prisfluktuationer och tjäna pengar även om priserna faller.

Detta är perfekt för kryptovalutafältet, där priserna tenderar att gå upp och ner ganska starkt på grund av stor volatilitet. Handlare kan välja att välja köpoptioner om de vill köpa den underliggande tillgången (i det här fallet Bitcoin) eller säljoptioner om de vill ha rätt att sälja. Alternativ ger dem rätten, men inte skyldigheten, att göra något av dem, beroende på typ av kontrakt.

Nu kan alternativ i europeisk stil köras vid det förutbestämda datumet. Under tiden betyder „vanilj“ att kontrakten är väldigt enkla och enkla. Alternativ i europeisk stil skiljer sig från alternativ i amerikansk stil på grund av att amerikanska optioner också kan utföras före det förutbestämda datumet. Binance erbjuder redan dessa alternativ, och nu har det också lagt till den andra typen.