Samsung voegt Decentraland Token toe aan Blockchain Keystore

Samsung voegt Decentraland Token toe aan Blockchain Keystore

Samsung maakt een andere belangrijke crypto-push, omdat het bedrijf een nieuw crypto-project heeft toegevoegd aan de blokketensuite. Eerder deze week kondigde Decentraland, de ontwikkelaars van cryptomunten, aan dat Samsung zijn penning aan de Samsung Blockchain Keystore had toegevoegd.

De aankondiging van het bedrijf beweerde dat de Zuid-Koreaanse tech gigant het had toegevoegd in een poging om de adoptie van blockchain en Non-Fungible Tokens (NFT’s) uit te breiden. De Decentraland Marketplace is al een onderdeel van Samsung’s blockchain portemonnee en zal nu ook beschikbaar zijn op Samsung smartphones.

Dankzij deze integratie zullen Samsung gebruikers in staat zijn om LAND-munten te verhandelen, terwijl ze ook naadloos NFT’s kunnen kopen. De verhuizing is een belangrijke adoptiedrang voor Decentraland, dat net in februari van start is gegaan. Het blockchain virtual reality platform biedt een nieuwe wereld waarin gebruikers kunnen samenwerken en deelnemen aan het beheer ervan via een decentraal systeem. Het Ethereum blokketen is de krachtbron en stelt gebruikers in staat om NFT’s en verzamelobjecten te gebruiken om een virtuele wereld op te bouwen. Hoewel Decentraland niet veel adoptie lijkt te hebben gekregen, zou toetreding tot het ecosysteem van Samsung hen moeten helpen.

Samsung groeit zijn Blockchain Roots

De verhuizing komt ook ten goede aan Samsung, waarbij het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn best doet om aanwezig te zijn in de blokketen- en cryptosector. Hoewel Samsung nog een token moet lanceren, heeft het belangrijke stappen gezet om spelers in de ruimte aan te trekken.

Een van Samsung’s meest succesvolle uitstapjes in de blokketensector is via de Keystore geweest. Het bedrijf voegde al ondersteuning toe voor opmerkelijke cryptocurrencies zoals Bitcoin Trader, en in oktober 2019 voegde het ondersteuning toe voor TRON.

Deze maand maakte Samsung een grote sprong nadat het de Stellar-blokketen in de Blockchain Keystore had geïntegreerd. Volgens een aankondiging van de Stellar Development Foundation (SDF) zullen de ontwikkelaars van het Stellar-ecosysteem in staat zijn om op blokketen gebaseerde apps en diensten te bouwen die compatibel zullen zijn met Samsung Galaxy smartphones.

Over de samenwerking met Samsung zei Denelle Dixon, de uitvoerend directeur en CEO van de SDF:

„De integratie van Stellar in de Samsung Blockchain Keystore is een belangrijke stap voor ons netwerk en het ongelooflijke ecosysteem van applicaties die op dit platform zijn gebouwd. Samsung biedt een sleutelbeheeroplossing die gebruiksvriendelijk is en zorgt voor een grotere acceptatie van de blokketentechnologie“.

Dixon voegde eraan toe dat de integratie meer gebruikers in staat stelt om te genieten van de voordelen van de gecombineerde innovatiekracht van beide bedrijven. De inspanningen van Samsung op het gebied van blokketenadoptie hebben er ook toe geleid dat het bedrijf financiële steun heeft verleend aan enkele veelbelovende ondernemingen. Net als bij de Keystore en de blockchain portemonnee heeft het bedrijf ook op dat vlak enig succes geboekt.

Vorige maand werkte Blockto, een door Samsung gesteunde leverancier van blokketendiensten, samen met het Islamic Research and Training Institute (IRTI), de onderzoekstak van de Islamic Development Bank Group in Saoedi-Arabië, om een slim creditmanagementsysteem op basis van blokketen te bouwen.

In een persbericht legde Dr. Sami Al Suwailem, de directeur-generaal van het IRTI, uit dat de islamitische financiële industrie nog verschillende technische en economische uitdagingen moet overwinnen voordat ze kan floreren. Aangezien islamitische banken geen rente op leningen in rekening brengen of wanbetalers bestraffen, hebben de meeste kredietnemers niet de prikkel om leningen op tijd te betalen.

De banken zelf hebben problemen met effectieve leningsdistributies. Het kredietmanagementsysteem zal een aanmoedigingsmechanisme invoeren om snelle terugbetalingen aan te moedigen, terwijl het automatisch een bijdrage levert aan eventuele laattijdige terugbetalingsvergoedingen aan verzekeringspools die wanbetalingen zullen dekken.